Hyundai onthult de Tucson N Line 27 januari 2021

Kort na de introductie van de nieuwe Tucson onthult Hyundai nu ook de sportieve N Line-uitvoering van deze SUV. De Tucson N Line combineert de zogenoemde ultimate dynamic-vormgeving en de geavanceerde connectiviteit van de TUCSON met de op de autosport geïnspireerde styling van N Line.‘Met de N Line-uitvoering van de nieuwe Hyundai TUCSON geven we ook de nieuwste generatie van onze bestseller in Europa een sportief karakter’, aldus Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product van Hyundai Motor Europe. ‘De TUCSON N Line is voorzien van een exclusieve, sportieve styling en moderne, geëlektrificeerde aandrijflijnen. Daarmee bieden wij onze klanten nog meer keuze.’

 

Ultimate dynamic-uiterlijk geïnspireerd op de autosport

Net als de andere versies van de nieuwe TUCSON onderscheidt ook de TUCSON in N Line-uitvoering zich met zijn progressieve design met dynamische lijnen, strak gebeeldhouwde oppervlakken én met zijn kenmerkende geometrische patronen die Hyundai “parametrische juwelen” noemt.

Het gespierde uiterlijk van de TUCSON N Line is ontwikkeld volgens Hyundai’s designfilosofie Sensuous Sportiness en bevat uiteraard ook geraffineerde sportieve designelementen. De parametrische patronen geven de N Line-uitvoering een krachtig en energiek karakter, verder versterkt door zijn lage en brede proporties die zijn sportieve inslag benadrukken.

Aan de voorzijde zijn de parametrische patronen uitvoerig verwerkt in de grille, die hoger en breder is dan die van de andere versies van de TUCSON. Voor de N Line-uitvoering zijn de patronen uitgevoerd met randen, zodat ze afhankelijk van de zichthoek extra schittering geven. De grille draagt natuurlijk het N Line-logo en de koplampen zijn voorzien van een zwarte behuizing. De rechthoekige voorbumper heeft een geraffineerde luchtopening die groter is dan die van de andere TUCSON-versies en daarmee zorgt voor een extra sportievere uitstraling. De eveneens nieuw vormgegeven achterbumper vormt een fraai geheel met de zilverkleurige skidplate.

Van opzij kenmerkt de nieuwe TUCSON N Line zich door de dynamisch gevormde panelen in carrosseriekleur, met lijnen die de auto ranker maken. De omlijsting van de getinte ruiten is uitgevoerd in glanzend zwart. De scherpe hoek van de C-stijl geeft de auto een sportieve, voorwaarts gerichte dynamiek. De buitenspiegels in de kleur Phantom Black geven de ranke vormen van de TUCSON N Line een fraai accent.

Om het sportieve karakter aan de achterzijde te benadrukken, is de TUCSON N Line uitgerust met een aerodynamische spoiler die langer is dan die van de andere versies van de TUCSON en die is voorzien van vinnen. De onderzijde van de achterbumper kenmerkt zich door de rode reflecterende rand en een diffusor. De opvallende uitlaten met dubbele eindpijpen laten zien dat de ontwerpers hun inspiratie hebben gehaald uit de autosportwereld.

De TUCSON N Line is uitgerust met krachtig en sportief ogende lichtmetalen 19-inch velgen. Het thema Sensuous Sportiness is daarin doorgezet met parametrische patronen in een geometrische structuur. En de wielkastranden in carrosseriekleur passen daar perfect bij.

Carrosseriekleuren

Kopers van de TUCSON N Line kunnen kiezen uit zeven carrosseriekleuren. En om de auto verder te personaliseren, is bij vijf kleuren een dak in de kleur Phantom Black leverbaar.

  • Shadow Grey (exclusief voor de N Line-versie), optioneel met dak in Phantom Black
  • Polar White, optioneel met dak in Phantom Black
  • Engine Red, optioneel met dak in Phantom Black
  • Sunset Red, optioneel met dak in Phantom Black
  • Dark Knight, optioneel met dak in Phantom Black
  • Shimmering Silver
  • Phantom Black

Ruim interieur met sportieve accenten

Het verfijnde en ruime interieur van de TUCSON N Line is verfraaid met sensuele vormen, geïnspireerd op watervallen. Die associatie wordt versterkt door de sportieve N Line-details en een exclusief colour pack.

De sportstoelen in de TUCSON N Line zijn voorzien van het N-logo, bekleed met zwart suède en leder, en afgewerkt met rood stiksel. Het rode stiksel komt terug in de deurbekleding en de armleuning. De met grijze stof beklede zachte rand over het dashboard is voorzien van rode accenten. Het speciale N-stuurwiel is verfraaid met het N-logo. Andere elementen in N-design zijn te vinden op de met leder beklede knop van de transmissiehendel ofwel de deksel van de shift-by-wire-console – afhankelijk van de gekozen transmissie. De zwarte hemelbekleding verleent het interieur een sportieve sfeer. Andere N Line-elementen zijn de metalen pedalen, voetsteun en dorpelpanelen.

Aandrijflijnen, connectiviteit en veiligheid

Net als de reguliere TUCSON biedt ook de N Line-uitvoering keuze uit drie aandrijflijnen – krachtig en efficiënt en in drie stadia van elektrificatie van de efficiënte viercilinder 1.6 T-GDI Smartstream-benzinemotor:

  • 1.6 T-GDI 48V Mild Hybrid (110 kW/150 pk)
  • 1.6 T-GDI Hybrid (169 kW/230 pk)
  • 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (194,6 kW/265 pk)

In elke nieuwe Hyundai TUCSON zorgt een heel gamma van mensgerichte technologieën ervoor dat de bestuurder de auto intuïtief kan bedienen. Er is een volledig digitaal, dubbel instrumentenpaneel dat naar de wens van de bestuurder is te personaliseren. Het bestaat uit een nieuw 10,25-inch instrumentencluster zonder overkapping en een 10,25-inch AVN-T-touchscreen met Hyundai Bluelink-connectiviteitsdiensten. Daarmee is de auto verregaand intuïtief te bedienen voor een optimale hightech gebruikservaring.

De TUCSON N Line is ook uitgerust met Multi-Air Mode-technologie: een combinatie van directe en indirecte ventilatieopeningen voor verwarming en airconditioning, waarmee de inzittenden kunnen genieten van een zachtere luchtstroom en dus meer comfort. De 3-zone climate control is niet alleen aan de wensen van de bestuurder en de voorpassagier afzonderlijk aan te passen, maar ook aan die van de passagiers achterin. Geventileerde voorstoelen en stoelverwarming op alle zitplaatsen bieden nog weer extra comfort.

Het pakket assistentie- en veiligheidssystemen in de TUCSON N Line is de beste in deze klasse en maakt de auto tot een van de veiligste op de markt. Blind-spot View Monitor (BVM) verbetert het zicht naast en achter de auto door de situatie weer te geven in het dashboard zodra de bestuurder de richtingaanwijzer inschakelt. Highway Drive Assist (HDA) houdt op de snelweg de auto in het midden van de rijstrook en past de snelheid aan op basis van gegevens in het navigatiesysteem, bijvoorbeeld als een bocht nadert. Met Remote Smart Parking Assist (RSPA) kan de TUCSON N Line zichzelf parkeren en zo de bestuurder helpen in moeilijke situaties en op nauwe parkeerplaatsen. Talrijke andere veiligheidssystemen verbeteren het overzicht, beschermen de inzittenden zowel voorin als achterin en helpen een aanrijding te voorkomen.

De nieuwe Hyundai TUCSON en TUCSON Hybrid staan nu in de showroom. De TUCSON Plug-in Hybrid volgt in het voorjaar. De nieuwe TUCSON N Line is vanaf de lente van 2021 leverbaar.

HomeHyundaiNieuwsHyundai onthult de Tucson N Line