Vernieuwde KONA Electric 30 september 2021

Met plezier presenteren wij u hierbij de vernieuwde Hyundai Kona Electric. De gewijzigde Kona Electric bouwt verder op het reeds behaalde succes van zijn voorganger. Met een compleet nieuw front onderscheidt hij zich duidelijk van zijn voorganger. Ook in het interieur zijn er aanpassingen. Deze kent u al van de reeds geïntroduceerde Kona en Kona Hybrid facelift modellen.

Batterijen

De vernieuwde KONA Electric wordt uitgerust met de twee bekende accupakketten, te weten 39 kWh en 64 kWh. De actieradius is verder onveranderd met WLTP-waarden van 305 kilometer voor de 39kWh variant en 484 kilometer in combinatie met het 64kWh accupakket. Beiden zijn nog steeds zeer competitief in de huidige markt.

Uitvoeringen

Het aanbod van de nieuwe Hyundai Kona Electric is vereenvoudigd. De onderstaande uitvoeringen worden geïntroduceerd.

Comfort

Wat een unieke toevoeging is voor de Comfort trim t.o.v. de vorige generatie is het 10.25-inch volledig digitaal instrumentenpaneel. Naast dit scherm bevindt zich het vernieuwde 8-inch display met draadloze Apple Carplay en Android auto voorbereiding. Het exterieur wordt voornamelijk gekenmerkt door onder andere een compleet nieuwe grille en meegespoten wielkasten. Eveneens vindt u aan de voorkant verbeterde LED dagrijverlichting.
Met de Comfort uitvoering wordt het parkeren ook makkelijker gemaakt door de achteruitrijcamera en de parkeersensoren aan de achterzijde. Deze uitvoering staat op 17-inch lichtmetalen velgen en heeft speciaal ontworpen Michelin banden voor een optimale actieradius.

Om de vanafprijs van de KONA Electric extra aantrekkelijk te prijzen is de Comfort uitvoering is niet langer standaard voorzien van een warmtepomp.  We raden u wel aan deze altijd bij te bestellen om de gestelde WLTP actieradius zo dicht mogelijk te benaderen. De optieprijs bedraagt € 995 (incl BTW).

Daarnaast is ook optioneel het 10,25” Multimediasysteem met navigatie te verkrijgen. Dit wordt dan samen geleverd met een Krell Premium-audiosysteem met 8 luidsprekers. Met deze optie is het dan ook mogelijk om de KONA Electric via Hyundai Bluelink app te bedienen. De optieprijs bedraagt € 1.000,- (incl BTW).

Fashion

Ten opzichte van de Comfort heeft de Kona Electric Fashion standaard een warmtepomp, wat ervoor zorgt dat de range optimaal is ook in koudere omstandigheden. Daarnaast is het 10,25-inch multimediascherm met navigatie standaard. Met dit scherm bedient u onder andere het Krell-audio systeem. Ook het Head-up display blijft standaard op de Fashion, waardoor te allen tijden de focus op de weg gehouden kan worden. Het dashboard is eveneens uitgerust met een draadloze oplader voor uw smartphone. De buitenspiegels zijn elektrisch inklapbaar en sluiten zich wanneer de auto op slot gaat.

Ook qua veiligheid ontbreekt het de Kona Electric Fashion niets. Met Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) bent u altijd op de hoogte van het verkeer in de dode hoek. Mocht u na een waarschuwing van het systeem niet reageren, dan zal de KONA Electric zelf sturen om een aanrijding te voorkomen.

Niets ontbreekt de Fashion voor een veilige en ontspannen reis.

Premium (Sky)

De Premium versie is het meest uitgebreid uitgerust van de line up. Het interieur wordt, zoals u gewend bent, standaard uitgevoerd met lederen bekleding, stuurwielverwarming, stoelverwarming voor zowel de voor- als de achter stoelen én stoelventilatie bij de voorstoelen. De verlichting aan de voor- en achterzijde worden verbeterd met LED en de auto krijgt privacy glass.

Het parkeren wordt ook vergemakkelijkt met het uitbreiden van de parkeersensoren aan de voorkant. Ook op de snelweg biedt de vernieuwde Kona Electric voordelen door de autonome rijbaanassistentie (LFA) en Smart cruise control (SCC). Een toevoeging ten opzichte van de huidige generatie KONA Electric is dat er nu Highway Driving Assist (HDA 1) standaard is.

De Kona Electric Premium is uit te breiden tot Premium Sky waarmee de auto wordt voorzien van een schuif- en kanteldak.

Kleuren

Onderstaande kleuren zijn beschikbaar op de vernieuwde Kona Electric. Let op dat de productie van de 39 kWh variant in Korea plaatsvindt en van de 64 kWh in Tsjechië. Dit zorgt voor een verschil in beschikbare kleuren per batterijvariant. Daarnaast zal er naast de reguliere kleuren ook een Two-Tone mogelijkheid zijn maar dit is alleen op de Premium uitvoering.

39kWh – Mid Range 305km:

64kWh – Long range 484km:

Prijzen

Om de KONA Electric weer alle kansen in de huidige markt mee te geven zijn de prijzen ten opzichte van de huidige generatie KONA Electric naar beneden bijgesteld.

 

 

HomeHyundaiNieuwsVernieuwde KONA Electric