Hyundai presenteert de geheel nieuwe KONA 20 december 2022

Hyundai heeft de nieuwe generatie van de KONA onthuld, met een nieuw en op de elektrische aandrijflijn toegesneden futuristisch design. Het nieuwe model komt in verschillende versies, waaronder volledig elektrisch (EV), hybride-elektrisch (HEV) en als sportieve N Line. Alle versies delen dezelfde architectuur*, maar hebben elk hun eigen styling.

Met de geheel nieuwe KONA heeft Hyundai zijn toewijding aan duurzame mobiliteit en door technologie gedreven design toegepast om zijn aanbod elektrische modellen verder uit te breiden. Het gamma was al vernieuwend en geavanceerd met de meermaals onderscheiden IONIQ-modellen. Tegelijkertijd beantwoordt Hyundai met de nieuwe KONA – die keuze biedt uit verschillende varianten – aan de uiteenlopende mobiliteitsbehoeften van klanten.

‘De geheel nieuwe KONA is gedurfder en dynamischer en oogt nog zelfverzekerder’, aldus SangYup Lee, Executive Vice President en Head of Hyundai Design Center. ‘Deze SUV is in elk opzicht geëvolueerd om te kunnen voldoen aan de verschillende lifestyles van onze klanten.’

Nieuwe Hyundai KONA is groter en dynamischer

De nieuwe Hyundai KONA is gegroeid, maar is nog steeds een op stedelijk gebruik gerichte SUV. Zijn gedurfde styling straalt meer dynamiek uit en het interieur is meer op de bestuurder gericht. Om meer leefruimte in het interieur te bieden, is de nieuwe KONA ten opzichte van de vorige generatie met 150 mm gegroeid tot een lengte van 4.355 mm. Hij is ook 25 mm breder en de wielbasis is met 60 mm gegroeid. Maar de identiteit van de KONA is volledig intact gebleven.

Anders dan veel andere modellen die met uiteenlopende aandrijflijnen leverbaar zijn, is de nieuwe KONA ontwikkeld vanuit de EV-variant. Deze onconventionele benadering door zowel het designteam als het ontwikkelingsteam maakte het mogelijk om denkend vanuit de nieuwste technologie het design te maken – eerst voor de elektrische versie en vervolgens voor de overige versies. Ondanks dat alle versies hun architectuur delen, heeft elke variant zijn eigen onderscheidende, futuristische styling.

Ondanks zijn futuristische uiterlijk laat de nieuwe KONA je nooit vergeten dat het een echte SUV is. Het dynamische design is geaccentueerd met stoere randen rond de wielkasten, die doorlopen rond de verlichting voor en achter. Dat is ook een verwijzing naar het solide karakter en onderstel van de KONA.

Overal op de nieuwe KONA komen parametrische oppervlakken voor. De scherpe diagonale vouw over de flanken verbindt de satijn-verchroomde taillelijn met de spoiler. Daardoor ontstaat een accentlijn die rond de gehele achterzijde van de auto doorloopt.

Elke aandrijfvariant heeft zijn eigen styling. De volledig elektrische KONA is voorzien van pixelaccenten op de grille en de achterbumper. Ook valt hij op door een op pixels geïnspireerd design voor de lichtmetalen wielen.

Op de bestuurder gerichte bediening

De nieuwe Hyundai KONA biedt meer leefruimte in het interieur. Dat is voorzien van praktische functies voor uiteenlopende lifestyles en zorgt daarmee voor een optimale rijervaring.

De Curve-less Bench Seat achterin accentueert het 21ste-eeuwse ‘urban’ design van de nieuwe KONA. Deze zit- en leefruimte biedt een unieke reiservaring, maximale bruikbaarheid en optimaal comfort en gemak. Achter deze achterbank bevindt zich een extra grote bagageruimte.

De komende maanden onthult Hyundai meer details over de geheel nieuwe KONA

HomeHyundaiNieuwsHyundai presenteert de geheel nieuwe KONA