Mitsubishi Motors keert in 2023 terug naar het Europese B-segment 6 april 2022

Mitsubishi Motors Europe kondigt vandaag zijn comeback in het Europese B-segment aan. Na een periode van bijna tien jaar keert het merk terug met de nieuwe generatie COLT. De vijfdeurs hatchback komt in de herfst van 2023 op de markt en wordt ook leverbaar met hybride-aandrijving (HEV).

Met de introductie van de nieuwe Mitsubishi COLT – die zal worden aangeboden naast de Mitsubishi Space Star, de recent aangekondigde, nieuwe Mitsubishi ASX en de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV – wordt de marktdekking van Mitsubishi Motors in de belangrijkste Europese segmenten aanzienlijk vergroot. Vanaf 2023 bestaat het nieuwe personenautogamma van Mitsubishi Motors volledig uit hatchbacks en SUV’s die ook leverbaar zijn met geëlektrificeerde aandrijving (HEV en PHEV).

De naam COLT werd door Mitsubishi Motors voor het eerst toegepast in 1962. Het naamplaatje siert meerdere generaties van vooral compacte modellen die over de hele wereld zijn verkocht. Daarmee groeide de COLT uit tot een van de bekendste modelnamen van Mitsubishi Motors. Van de laatste generatie – die tot eind 2012 werd geproduceerd door NedCar in Born – zijn meer dan 400.000* exemplaren verkocht.

De nieuwe Mitsubishi COLT komt op de markt met een complete uitrusting, de nieuwste technologie en keuze uit meerdere aandrijflijnen. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van alliantiepartner Renault in Bursa, Turkije. Net als de nieuwe ASX wordt de COLT gebouwd op het CMF-B platform van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

HomeMitsubishiNieuwsMitsubishi Motors keert in 2023 terug naar het Europese B-segment