Onthulling nieuwe generatie Mitsubishi ASX 21 september 2022

 • Nieuwe Mitsubishi ASX vandaag online onthuld.
 • Slimme technologie, herkenbaar design en geëlektrificeerde aandrijflijnen.
 • Advanced Driver Assistance System (ADAS) helpt bestuurder en vergroot veiligheid; MIPilot maakt rijden relaxter
 • Compacte SUV ook leverbaar met geavanceerde Plug-in Hybrid-aandrijving, Full Hybridaandrijving en Mild Hybrid-aandrijving.
 • Vanaf maart 2023 in de showroom, gevolgd door de nieuwe COLT in het najaar van 2023

SUV X PHEV = ASX. Dat is de even eenvoudige als krachtige formule achter de nieuwe generatie ASX. Mitsubishi Motors Europe presenteerde deze veelbelovende nieuwkomer vandaag tijdens een online evenement. De nieuwe ASX is ontwikkeld speciaal voor de Europese markt en staat op het CMF-B-platform dat gebruikt wordt door de Alliantie Renault-Nissan. Het is de eerste compacte SUV binnen de Alliantie die ook een Plug-in Hybride-aandrijflijn krijgt.

De nieuwkomer staat op drie solide pijlers:

 1. De nieuwe ASX bouwt voort op het succes van de vorige generatie ASX: 380.000 exemplaren verkocht in Europa.
 2. De nieuwe ASX haakt aan bij een van de grootste trends: elektrificatie van de SUV.
 3. De nieuwe ASX is de derde Mitsubishi met een plug-in hybride-aandrijving en sluit aan bij de succesvolle Outlander PHEV en Eclipse Cross PHEV.

“De groei en elektrificatie van het SUV-segment zetten de trend op de Europese markt. De nieuwe ASX past perfect in die markt, als geëlektrificeerde SUV met een rijke uitrusting, moderne infotainment en vooruitstrevende technologie”, zegt Frank Krol, President en CEO van Mitsubishi Motors Europe.

Design

De nieuwe ASX is herkenbaar aan het ‘Dynamic Shield’ aan de voorzijde. Dat maakt hem zowel dynamisch als robuust. Uiteraard ontbreekt het iconische Mitsubishi-logo met de drie diamanten niet. De flanken van de auto verbinden een vloeiend silhouet met een brede, hoge schouderpartij. Dat geeft de nieuwe ASX een wendbare en sportieve uitstraling. Velgen van 17 of 18 inch onderstrepen het krachtige postuur van de ASX.

De sportieve veelzijdigheid van het ontwerp krijgt extra nadruk door de achterzijde van de ASX. Zowel de koplampen als de achterlichten zijn herkenbaar aan hun onderscheidend vormgegeven LED-lampen. De nieuw ontworpen ASX typeaanduiding en de fraaie Mitsubishi belettering maken de achterkant van de auto compleet.

Vanaf de lancering is de nieuwe ASX verkrijgbaar in zes kleuren. Een optie op rijker uitgeruste uitvoeringen is een two-tone lak, waarbij het dak zwart wordt gespoten.

Veelzijdig interieur

Het interieur van de nieuwe ASX biedt een geslaagde mix van stijl en comfort met ruimte en veelzijdigheid plus ook nog eens de nieuwste infotainmenttechnologie. De bagageruimte is 332 liter (VDA). Wie beenruimte tijdelijk wil inruilen voor extra bagageruimte kan de achterbank helemaal naar voren schuiven. Op die manier beschikt de ASX over nog eens 69 liter (VDA) extra laadruimte

Technologie

Het Keyless Operation System, ofwel sleutelloze toegang, maakt instappen in de nieuwe ASX nog gemakkelijker. Zodra de bestuurder de auto tot minder dan een meter genaderd is, herkent het systeem de Hands Free-kaart en worden de portieren ontgrendeld. Andersom vergrendelt de auto zodra de Hands Free kaart meer dan een meter van de auto verwijderd is. Dit systeem is standaard op alle uitvoeringen, uitgezonderd de basisversie.

Comfortabel

In- en uitstappen gaan met speels gemak dankzij de hoge zitpositie die veel SUV-rijders zo op prijs stellen. Voor de verschillende uitrustingsniveaus zijn meerdere soorten stoffen en lederen bekleding beschikbaar. Dankzij climate control laat de temperatuur in de auto zich perfect regelen. Tijdens de koude wintermaanden maken stoel- en stuurverwarming het rijden extra comfortabel.

Infotainment

De centraal geplaatste Smartphone-link Display Audio (SDA) vormt de belangrijkste verbinding tussen de bestuurder, de systemen aan boord en het infotainmentsysteem. Er is keuze tussen een liggend scherm van 7 inch of een staande variant die 9,3 inch meet. Standaard is de mogelijkheid om smartphones draadloos te koppelen aan de auto (zowel Apple CarPlay® als Android Auto™). Topversies krijgen daarnaast BOSE® Premium Audio.

Personalisatie

Voor hogere uitrustingsniveaus is 3D-navigatie beschikbaar. Ook is er een reeks aan mogelijkheden om het infotainmentsysteem te personaliseren, van gebruikersprofielen en widgets tot de Multi-Sense-rij-instellingen.

Digital Driver Display

Het instrumentenpaneel laat zich eveneens aan de wensen van de bestuurder aanpassen. Er is keuze uit drie niveaus: een analoog instrumentenpaneel met een geïntegreerd 4,2 inch scherm, een configureerbaar digitaal instrumentenpaneel met een 7 inch scherm of een volledig te personaliseren uitvoering met een 10 inch Digital Driver Display dat ook de instructies van de navigatie toont.

Multi-Sense

Met behulp van het SDA (Smartphone-link Display Audio) kan de bestuurder de optimale rijmodus kiezen. De stuurresponse, de dynamische chassiscontrole en de aandrijving zijn instelbaar. De ASX biedt drie voorgeprogrammeerde rijmodi:

 • ECO*: gericht op een gunstig brandstofgebruik.
 • PURE**: voor alleen elektrisch rijden.
 • SPORT: maximaal vermogen plus optimale instellingen van onderstel en besturing voor extra rijplezier.
 • MY SENSE: volledig door de bestuurder zelf te personaliseren, van rij-instellingen tot tot interieurverlichting (met keuze uit acht kleuren LED-verlichting)

* Benzinemotor, Mild Hybrid en Full Hybrid. ** PHEV-versies.

Passieve veiligheid

De nieuwe ASX is uitgerust met een een volledige reeks veiligheidsvoorzieningen, waaronder vooren zij-airbags en gordijnairbags. Veiligheidsgordels met gordelspanners en spankrachtbegrenzers, anti-whiplashhoofdsteunen en ISOFix-bevestigingspunten voor kinderstoeltjes vormen ook onderdeel van het veiligheidspakket.

De voetgangersveiligheid is verbeterd dankzij het standaard Forward Collision Migitation-systeem (FCM). De motorkap, voorbumper, koplampen en het gebied rond de voorruit zijn daarnaast speciaal ontworpen om de kans op letsel bij voetgangers te verminderen.

Actieve Veiligheid

De nieuwe ASX is natuurlijk voorzien van de nieuwste actieve veiligheidssystemen (ADAS: Advanced Driver Assistance System) die de bestuurder ondersteunen en het rijden makkelijker en veiliger maken.

Standaard beschikt de ASX over Forward Collision Mitigation-systeem met Pedestrian Protection, Distance Warning, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Recognition, Cruise Control, parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Op luxere uitvoeringen zijn ook Blind Spot Warning, Lane Centering Assist, Overspeed Prevention, Adaptive Cruise Control (met Stop & Go) en Automatic High Beam beschikbaar.

MI-PILOT

De topversies (automaat/Full Hybrid/Plug-in Hybrid) van de ASX kunnen worden geleverd met MIPILOT (Mitsubishi Intelligent – PILOT). MI-PILOT combineert Adaptive Cruise Control (ACC met Stop & Go) met Lane Centering Assist (LCA).

Dynamic Chassis Control

Afhankelijk van de via MultiSense gekozen rij-instelling reageert de Dynamic Chassis Control op bochten. Indien nodig kan elk wiel apart worden geremd zodat de auto de ingestuurde bocht op een betrouwbare manier volgt.

Aandrijving

De nieuwe generatie ASX biedt keuze uit een reeks geavanceerde en geëlektrificeerde krachtbronnen, van superzuinig tot zeer krachtig, in lijn met de wensen van de Europese SUVrijders.

1.0L MPI-T

De basismotor is een innovatieve driecilinder 1,0-liter turbobenzinemotor gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

1.3L DI-T (Mild Hybrid)

Voor rijders op zoek naar extra prestaties is er een 1,3-liter beniznemotor met directe injectie en turbo in combinatie met Mild Hybrid-technologie. De startmotor/generator is verbonden met een 12- Volt lithium-ion batterij. Het systeem wint energie terug tijdens het vertragen en afremmen. Naar keuze wordt deze aandrijving geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een automatische versnellingsbak met dubbele koppling en zeven versnellingen (7DCT).

Full Hybrid

The nieuwe ASX-generatie is de eerste Mitsubishi in Europa die geleverd wordt met een Full Hybrid-aandrijflijn (HEV). De 1,6-liter motor werkt samen met twee elektromotoren. De wielen worden aangedreven via een slimme, automatische multi-mode-transmissie die op meerdere manieren deze motoren kan laten samenwerken voor een optinmaal rendement.

Plug-in Hybrid

De topversie is de ASX met een geavanceerde Plug-in Hybrid-aandrijving (PHEV). Het is een 1,6- litter benzinemotor gekoppeld aan twee elektrische motoren en een 10,5 kWh-batterij. Het is voor het eerst binnen de Alliantie dat een B-segment SUV deze aandrijfsamenstelling heeft. Hiermee geeft Mitsubishi een vervolg aan de PHEV X SUV trend die met de Outlander PHEV en Eclipse Cross PHEV is ingezet.

Alle aandrijfvarianten zullen direct bij de lancering in maart 2023 beschikbaar zijn. Het aanbod van leverbare uitvoeringen kan per land verschillen.

Mitsubishi Service Commitment

Net als elke andere in Europa verkochte Mitsubishi wordt de nieuwe generatie ASX geleverd met Mitsubishi Service Commitment. Dit omvat:

 • 5 jaar/100.000 km fabrieksgarantie
 • 12 jaar corrosiegarantie.
 • 8 jaar/160 000 km garantie op aandrijfbatterij.
 • 8 jaar/160 000 km capaciteitsgarantie op de aandrijfbatterij.
 • 5 jaar pechhulp (Mitsubishi Assistance Package).

De nieuwe Mitsubishi ASX wordt geproduceerd in de Renaultfabriek in het Spaanse Valladolid.

ASX_Prijslijst_Januari_2023

HomeMitsubishiNieuwsOnthulling nieuwe generatie Mitsubishi ASX