De nieuwe Hyundai Kona Electric 11 augustus 2023

2023 is het jaar van de vernieuwde KONA. Recent zijn de nieuwe KONA Mild-Hybrid en Hybrid gepresenteerd en bij deze willen wij graag de prijs en specificaties van de volledig nieuwe Hyundai KONA Electric aan u presenteren.

De KONA Electric van de vorige generatie is tot op heden de best verkochte elektrische B-SUV van Nederland. Met de geheel nieuwe KONA Electric is er alles aan gedaan om deze mooie verkoopcijfers te evenaren. De nieuwe KONA Electric is niet alleen een stap vooruit maar ook een stap omhoog. De auto is in alle opzichten gegroeid. De nieuwe KONA Electric is niet alleen gegroeid als het gaat om de binnen- en buitenmaten, ook de volledig elektrische range is dat. Met een WLTP-range van 514 kilometer, voor de 65,4kWh variant, een waardig opvolger te noemen!

Vanaf prijzen en uitvoeringen

De nieuwe KONA Electric is leverbaar in vier uitvoeringen, de Comfort, Comfort Smart, Premium en N-Line. De KONA Electric N-Line is echter pas begin 2024 beschikbaar, hierover later meer. Tevens zijn er twee accupakketten beschikbaar, de 48,4kWh of 65,4kWh. Dit is een ruime verbetering ten opzichte van de voorgaande KONA Electric, welke over 39kWh of 64kWh beschikte.

Met een vanaf prijs van €39.995,- komt de nieuwe KONA Electric in aanmerking voor de SEPP-subsidie ter waarde van €2.950,-. Tevens zijn er naast de Comfort nóg drie configuraties welke in aanmerking komen.

Accupakketten & aandrijvingen

De KONA Electric is beschikbaar met twee accupakketten, te weten het 48,4kWh en het 65,4kWh. Beide accupakketten beschikken over voorwielaandrijving.

Het 48,4kWh accupakket met voorwielaandrijving beschikt over 156pk / 114,6kW en 255 Nm koppel. De topsnelheid bedraagt 162 kilometer per uur en u gaat van 0 naar 100 in 8,8 seconden. De WLTP-actieradius bedraagt 377 kilometer, mede dankzij de gunstige verbruiksgegevens van 14,6kWh per 100 kilometer en de luchtweerstand coëfficiënt van 0,27. In 41 minuten is de accu volgeladen van 10 naar 80% met 102,3kW.

Het 65,4kWh accupakket met voorwielaandrijving beschikt over meer vermogen, te weten 217pk / 160kW. Het koppel is gelijk met 255 Nm. De topsnelheid ligt hoger met 172 kilometer per uur en ook de sprint van 0 naar 100 gaat sneller met 7,8 seconden. De WLTP-actieradius in combinatie met de 17-inch lichtmetalen velgen is met 514 kilometer de benchmark te noemen in zijn segment. Het verbruik is gemeten op 14,7kWh per 100 kilometer. Ook het 65,4kWh accupakket is volgeladen in 41 minuten van 10 naar 80% middels het snel laden met 102,3kW.

Standaarduitrusting

Comfort

De KONA Electric Comfort is leverbaar met zowel het 48,4kWh als het 65,4kWh accupakket. Tevens is er optioneel te kiezen voor de warmtepomp en Vehicle-to-Load. De Vehicle-to-Load functie omvat zowel de aansluiting vanbinnen als vanbuiten.

De Comfort is zeer rijk uitgerust met onder meer 17-inch lichtmetalen velgen met 215/60 R17-banden, 12,3-inch multimediascherm met navigatie, Cruise Control met Stop en Go Functie en snelheidslimiet, adaptief (SCC) en het volledig digitaal instrumentenpaneel (12,3-inch).

Nieuw op de KONA Electric is de In-Cabin Driver Camera. Deze camera, geplaatst op de stuurkolom, monitort het gedrag van de berijder en waarschuwt wanneer deze is afgeleid en de ogen niet op de weg houdt. Dit is slechts één van de vele veiligheidsfeatures. Want ook FCA 1.5, Lane Following Assist (LFA) en snelheidsbordenherkenning (ISLA) ontbreken niet op de nieuwe KONA Electric. Alles is er aan gedaan om een zo aangenaam en veilig mogelijke rijervaring te kunnen garanderen.

Ook aan comfort geen gebrek, met het geheel nieuwe multimediasysteem. Ook nieuw zijn de USB-C aansluitpunten. Hiermee sluit u gemakkelijk uw telefoon aan om gebruik te kunnen maken van Apple CarPlay of Android Auto.

Voor de uitgebreide lijst met standaarduitrusting is de prijslijst bijgevoegd.

Comfort Smart

Boven de zeer rijke uitrusting van de KONA Electric Comfort, voegt de Comfort Smart daar nog meer functionaliteiten aan toe. Naast de keuze tussen het 48,4kWh of het 65,4kWh accupakket, heeft de klant ruime keuze in optionele uitrusting. Zo kan er wederom gekozen worden voor de warmtepomp en Vehicle-to-Load. Ook Blind-Spot Collision Assist behoort tot de optie, deze dodehoeksensor zorgt voor een melding wanneer er een voertuig zich in de dodehoek begeeft. Op de Comfort Smart met het 65,4kWh accupakket kan tevens gekozen worden voor de nieuwe 19-inch lichtmetalen velgen voor een nóg sportievere look!

Onder de standaarduitrusting van de KONA Electric Comfort Smart kunt u tevens rekenen op zeer geavanceerde features. Zo is het Head-up Display een aangename toevoeging en kunt u altijd uw ogen op de weg houden, zonder belangrijke informatie te missen. De voorstoel- en stuurwielverwarming zorgt voor een fijn stukje extra comfort tijdens de frisse dagen. Nieuw is de Seamless Horizon lamp aan de voorzijde, deze nieuwe lichtsignatuur draagt bij aan het futuristische design van de nieuwe KONA.

Premium

De KONA Electric Premium is de meest geavanceerde uitvoering. Deze uitvoering is enkel beschikbaar in combinatie met het 65,4kWh accupakket. Wilt u profiteren van extra range zijn de standaard 19-inch lichtmetalen velgen kosteloos te vervangen voor de 17-inch lichtmetalen velgen.

Nieuw op de KONA Electric Premium is het ECO-interieur. In dit interieur zijn, vergelijkbaar met de IONIQ-range, gerecyclede materialen gebruikt. Hierbij kunt u denken aan visnetten voor de vloermatten en PET-flessen voor de bekleding. Tevens zijn de hoofdsteunen vervaardigd uit speciaal materiaal.

De naam Premium is niet toevallig, met standaard aanwezig het BOSE Premium audiosysteem met 7 Luidsprekers en sub woofer, lederen stoelbekleding, stoel bestuurder en passagier, elektrisch verstelbaar met geheugenfunctie (bestuurder) én ontspanningsfunctie. De voorstoelen zijn tevens verwarmd en geventileerd, de achterbank verwarmd. Premium ten top.

Met de Blind-spot View Monitor (BVM) brengen wij technologieën naar de nieuwe KONA Electric welke voorheen enkel beschikbaar waren op onze modellen in het C- & D-segment. De BVM zorgt er middels camera’s voor dat wanneer er richting wordt aangegeven de dodehoek in het digitale dashboard verschijnt.

De Surround View Monitor geeft u een 360 graden beeld tijdens het inparkeren in lastige situaties, samen met Parking Collision-avoidance Assist (PCA), welke remt wanneer een aanrijding dreigt tijdens het parkeren. In de winter helpt de verwarmde laadport aan de voorzijde u met extra laadcomfort.

Nieuw op de KONA Electric Premium is Digital Key to Touch*. Met deze functionaliteit kunt u een digitale sleutelkaart aanmaken van uw auto in uw telefoon of smartwatch.

*Digital Key op dit moment enkel beschikbaar op Apple, Android volgt later

Via Bluelink koppelt u uw auto zoals dat nu ook gaat. Wanneer dit is afgerond kunt u in Bluelink de Digital Key aanmaken. Deze zal vervolgens in de wallet verschijnen en kan gedeeld worden met maximaal vijf apparaten. Met deze digitale sleutel kan de eigenaar van het voertuig zelf kiezen welke toepassingen de Digital Key mag bevatten. Er kan gekozen worden tussen: openen, sluiten en starten, enkel openen en sluiten of valet-mode. Meer informatie over de digitale sleutel is beschikbaar middels het reeds gedeelde bulletin.

Trekgewicht

De nieuwe KONA Electric is een van de weinigen in het elektrische B-SUV-segment welke beschikt over een bruikbaar trekgewicht voor het trekken van een aanhanger dan wel caravan. Voor de versie met het 48,4kWh accupakket bedraagt het geremde aanhangergewicht 300kg, voor het 65,4kWh accupakket bedraagt dit zelfs 750kg. Dit is uniek te noemen en biedt mooie verkoopmogelijkheden.

Exterieur en interieur

De nieuwe KONA Electric is op dit moment leverbaar in combinatie met zeven exterieurkleuren. Er is keuze uit Solid, Metallic en Pearl. Tevens is er de optie om te kiezen voor de Two Tone exterieurkleuren welke worden voorzien van een zwart dak, meerprijs bedraagt €495,-. De exterieurkleur zónder meerprijs voor de KONA Electric zal Engine Red Solid zijn.

De KONA Electric wordt standaard geleverd met zwarte stoffen bekleding voor de Comfort (Smart) uitvoeringen. Bij de Premium is lederen bekleding standaard. Daar is de keuze uit drie interieurafwerkingen, te weten zwart, lichtgrijs en groen. Optioneel leverbaar is het ECO-interieur.

Leasetarieven

Met Hyundai Operational Lease rijdt u de KONA Electric vanaf € 489 per maand excl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Het private-leasetarief is vanaf € 599 per maand incl. BTW (60 mnd./10.000 km/jr.). Beide tarieven gelden voor de KONA Electric Comfort in combinatie met het 48,4kWh accupakket.

11-08-2023 – SX2 EV Bruchureprijslijst – online

 

HomeNieuwsDe nieuwe Hyundai Kona Electric