Een Mitsubishi Lancer uit 1975, en een Galant uit hetzelfde jaar… In totaal staan er acht klassieke Mitsubishi’s in de moderne showroom van Autobedrijf Dijksman in Katwijk. Het is een klein automuseum, een herinnering aan de begintijd van Dijksman als Mitsubishi-dealer – inmiddels maar liefst meer dan veertig jaar geleden.
Ton Lammers, sinds 1992 eigenaar van Autobedrijf Dijksman, over de bijzondere verzameling: ‘Vanaf het moment dat Mitsubishi Motors naar Nederland kwam, zijn wij officieel Mitsubishi-dealer. Het was destijds natuurlijk best een risico om met zo’n onbekend merk in zee te gaan. Maar we zijn er heel trots op dat we die stap hebben gezet. Vandaar de oude Mitsubishi’s in onze showroom.’
Fiets- en bromfietshandel
In 1930 begon oprichter Anton Dijksman in de (brom)fietshandel. Daarna hield het Katwijkse bedrijf zich bezig met het repareren van auto’s en vrachtauto’s. In 1965 verwierf Dijksman het Ford-agentschap en in 1974 begon het autobedrijf met Mitsubishi. De keuze om Mitsubishi-dealer te worden, was een belangrijke stap. Het merk vestigde zich direct in hoog tempo op de markt en was populair in Katwijk en omstreken.

Vanwege het succes van Mitsubishi moest Autobedrijf Dijksman al snel verhuizen naar een ruimere locatie. Het pandje aan de Sluisweg werd daarom in 1999 ingeruild voor een plek op het industrieterrein aan de Lageweg in Katwijk. ‘En daar zitten we nog steeds. In 2004 hebben wij Hyundai aan ons assortiment toegevoegd, en dat is ook een verstandige keuze geweest. We hebben zeventien mensen in dienst en zijn inmiddels op twee locaties actief. De ene vestiging staat vol met occasions, de andere is de showroom en werkplaats.

U bent van harte welkom!

Hieronder enkele foto’s “Uit de oude doos”.